Kurs srpskog jezika u Londonu, možete da se priključite i u oktobru i novembru

Foto: Wikipedia
105

Još uvek nije kasno da se zainteresovani prijave na novi kurs srpskog jezika Azbukum na GCSE i A nivou organizovan partnerstvom između Okruglog stola organizacija srpske zajednice u Britaniji i Azbukum centra u Srbiji.

Kvalifikacije koje nudi kurs su priznate od srpskog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i širom Evrope. Sertifikat Srpskog jezika i potvrda posećenosti mogu se koristiti kao zvanična dokumenta za registraciju na univerzitetima u Srbiji, Velikoj Britaniji i širom sveta. Oni se mogu koristiti i kao dokaz poznavanja srpskog jezika prilikom prijavljivanja za zaposlenje.

Saradnja “Azbukuma” i srpskih organizacija: U ovom gradu danas počinje učenje srpskog jezika

Ovaj novi program za učenje srpskog kao ne-maternjeg jezika pogodan je za mnoge mlade ljude srpskog porekla rođene u Britaniji uzrasta između 12 i 18 godina.

Program ima široku osnovu, moderan je i stvoren za mlade ljude koji ne žele samo da poboljšaju svoje jezičke veštine, već i da saznaju više o srpskoj istoriji i kulturi. Kurs je osmišljen tako da udovolji različitim jezičkim sposobnostima, a studenti su smešteni u grupe na sličnom jezičkom nivou.

Međunarodni Dan maternjeg jezika: Kad dijaspora uči jezik otadžbine

Časovi se dopunjuju pristupom internet platformi Azbukuma i dodatnim materijalima posebno pripremljenim da prate sadržaj grupnih aktivnosti. Studenti mogu pristupiti platformi kad god požele (poželjno je da studenti nedeljno provode 30 do 45 minuta, radeći razne vežbe slušanja, čitanja, pisanja ili rada na zadacima, kvizovima i igrama).

Kurs će trajati više od jedne akademske godine, a nastava se održava od 14 do 17 sati subotom, tokom školskih termina, u učionicama Zajedničkog centra Vladike Nikolaja, 89-91 Lancaster Road W11 1QQ.

Kurs je počeo 28. septembra, ali studenti se mogu priključiti u oktobru i novembru.

Za dalje informacije kontaktirajte olga.stanojlovic@btinternet.com

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More