Putin objašnjavao Makronu crtežom

Neobična komunikacija svetskih državnika

Foto: Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
482

PARIZ – Ruski predsednik Vladimir Putin na neobičan način je objasnio francuskom predsednik Emanuelu Makronu je Rusija zaplenila ukrajinske brodove u vodama kod Krima, saopštili su danas zvaničnici iz kabineta francuskog predsednika.

Tokom sastanka s francuskim kolegom, Putin je  izvukao papir i olovku i grafički prikazao ukrajinsku obalu i sporne teritorijalne vode u kojima se tokom prošlog vikenda dogodio incident s ukrajinskim vojnim brodovima, prenosi AP.

Francuski predsednik je, kako se navodi, ipak tražio dokumenta koja bi potvrdila ruske tvrdnje i insistirao na potrebi za uzdržanošću u tom sukobu.

Ukrajina tvrdi da su njeni vojni brodovi tada bili u međunarodnim vodama, dok Rusija trvdi da su ukrajinski brodovi ušli nezakonito u njene teritorijalne vode.

Rusija je tada zaplenila tri ukrajinska vojne broda i članove njihovih posada.

Američka agencija podseća da je Rusija 2014. godine pripojila Krim i napominje da Ukrajina i Zapad to poluostrvo ne priznaju kao teritoriju Rusije.

Putin i Makron sastali su se na marginama samita Grupe 20 industrijalizovanih zemalja koji se održava u Arentini, u Buenos Ajresu.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More