Užičanka koja već 20 godina živi u Čikagu promovisala svoj novi roman u Srbiji

155

Nedavno je u Užicu i Beogradu predstavljen novi roman Mile Filipović “MilaMar”, objavljen u izdanju “Znaka”. Nakon romana “Koncentrični krugovi”, koji je napisala zajedno sa Snežanom Bošković, i zbirke kolumni “Pogled popreko”, “MilaMar” je treća knjiga Užičanke, koja od 1996. živi u Čikagu, piše RTS.RS.

O romanu su u Užicu govorili Petar Arbutina, književni kritičar i Nada Selaković, prevodilac i novinar, a u Beogradu Vida Ognjenović, književnica, Petar Arbutina, književni kritičar i Slobodan Simić, psihijatar i aforističar, analizirajući ovo zanimljivo štivo čiji su glavni akteri život, i smrt kao njegov deo, a ne kao kraj.

Priča o ljubavi, strasti i patnji ispisana je u zanimljivoj memoarskoj formi sa zaokretom, koja će se radoznalom čitaocu sigurno dopasti, i navesti ga da istraži sopstvene patnje, tuge i ljubavi.

„Roman je pokušaj da se pronađu odgovori na pitanja o prolaznosti života, prebrode tuge i nastavi život, usvoji opcija B”, kaže Mila Filipović za RTS.

Mila Filipović je po profesiji novinar, rođena u Užicu. Od 1996. živi i radi u Čikagu. Diplomirala je novinarstvo na beogradskom Fakultetu političkih nauka. Bila je novinarka užičkog nedeljnika Vesti i glavna i odgovorna urednica Radio Užica. Od 1996. godine živi i radi u Čikagu, gde je 2005. godine magistrirala slavistiku na Univerzitetu države Ilinois. Bila je dopisnica Frankfurtskih vesti iz Čikaga, a od 2017. piše za Užičku nedelju.

Roman “MilaMar” biće predstavljen u Čikagu, u subotu 16. novembra u “Ice HouseGallery”.

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More