Drama na rampi “Predejane”: Radnici spasili život turskom državljaninu, sada je stigla nagrada

Printscreen RTS.RS
201

Na naplatnoj stanici Predejane 19. septembra u ranim večernjim satima oko 30 minuta odvijala se prava drama. Dvoje radnika “Puteva Srbije”, zaposleni kao inkasanti na ovoj naplatnoj stanici, spasili su život turskom državljaninu, dijabetičaru kome je pozlilo zbog naglog pada šećera u krvi.

Dalibor Trajković, radnik na naplatnoj stanici Predejane je rekao da je to bio događaj koji će pamtiti celog života.

Sve se odigralo sa sumrakom kišnog septembarskog dana na samom početku smene. Ispred naplatne stanice Predejane Dalibor je ugledao zaustavljen auto i čuo dozivanje.

Shvatio je da nešto nije u redu i bez razmišljanja, napustivši radno mesto, potrčao da pomogne. Čoveka star oko 60 godina na mestu suvozača bio je bez ikakvih znakova života. Uz njega sin bespomoćan i unezveren.

Printscreen RTS.RS

“Ja sam ga izvukao, pocepao košulju i krenuo sa reanimacijom, tek posle 4-5 puta davanja veštačkog disanja počeo je da reaguje. Koleginica mi je donela vodu da ga osvežim pa smo ga uneli u prostoriju i radili sve po instrukcijama lekara”, ispričao je Dalibor Trajković.

Prisebnost i hrabrost pokazala je i Daliborova koleginica Jelena Stošić, radnica na naplatnoj stanici Predejane. Rekla je da nije bilo panike.

“Kolega me je pozvao da mu pomognem, ja sam pozvala Hitnu pomoć u Vranju, ali oni su mi rekli da nisu nadležni pa su oni obavestili Hitnu pomoć u Leskovcu odakle me je nazvao lekar i govorio šta da radimo i eto uspeli smo”, rekla je Jelena Stošić.

Printscreen RTS.RS

Zahvaljujući prisebnosti i znanju, pre svega završenoj obuci za prvu pomoć samo dva meseca ranije, napravili su podvig kojim se ponosi preduzeće “Putevi Srbije”.

“Ja sam kao šef predložio stumulaciju, odnosno povećanje osnovice plate za 20 odsto, a v. d. direktora Zoran Drobnjak potpisao im je radni odnos jer su do sada radili od 15. juna – radili po ugovoru”, rekao je Ivan Novković, šef odseka Niš-Preševo JP “Putevi Srbije”.

Samo južnim krakom Koridora 10 ovog leta prošlo je preko milion vozila. Humanost, hrabrost, ljudskost inkasanti “Puteva Srbije” pokazali su duž čitavog Koridora.

“Bezbroj je takvih situacija, podsetiću samo na jednu kada su naši radnici sa 12 protivpožarnih aparata pomogli da se ugasi zapaljen kamion”, rekao je Nenad Stanković, zamenik šefa odseka.

Zadovoljstvo što su spasili jedan ljudski život Dalibor i Jelena ne kriju, kao ni zahvalnost lekarima hitne pomoći iz Leskovca i leskovačke opšte bolnice odakle je iste večeri stigla lepa vest.

Posle ukazane lekarske pomoći turski državljanin nastavio je put ka Nemačkoj gde živi i radi.

Izvor rts.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More