“Operacija mirno proleće”, Erdogan pokrenuo ofanzivu protiv Sirije

(Presidential Press Service via AP, Pool)
365

ANKARA – Turska i njeni sirijski pobunjenički saveznici pokrenuli su vojnu operaciju na severoistoku Sirije, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, dodajući da ofanziva ima za cilj uklanjanje “terorističkog koridora” duž južne granice Turske.

Erdogan je rekao da je cilj ofanzive, nazvane “Operacija mirno proleće”, da eliminiše pretnje od sirijske kurdske IPG milicije i ekstremiste Islamske države i omogući povratak sirijskih izbeglica u zemlju nakon formiranja “sigurne zone” u tom području, navodi Rojters.

“Naša misija je da sprečimo stvaranje teroristickog koridora preko naše južne granice i da donese mir u tom podrucju”, objavio je Erdogan na Tviteru.

“Očuvaćemo sirijski teritorijalni integritet i osloboditi lokalne zajednice od terorista”, naveo je Erdogan.

Nekoliko snažnih eksplozija odjeknulo je danas u sirijskom gradu Ras al Ain, nedaleko od granice sa Turskom, javio je reporter CNN Turka i dodao da se zvuci aviona mogu čuti iznad grada.

On je rekao da se može videti dim koji se vije iznad zgrada u Ras al Ainu

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More