“Veliki gubitak za celu Srbiju”, 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića (VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTube
290

BEOGRAD – Izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević, prisustvovao je ceremoniji obeležavanja 85. godina od ubistva kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Marseju, saopštilo je danas Ministarstvo.

Ðorđević je u Marseju, u pratnji general majora iz Ministarstva odbrane Slađana Ðorđevića, položio venac na Spomenik francusko – srpskog prijateljstva.

Ministar Ðorđević istakao je da su Srbija i Francuska uvek bile prijateljske zemlje i na istoj strani, a takvi dobri odnosi traju i danas zahvaljući zalaganju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Francuske Emanuela Makrona.

 

“Ubistvo kralja Aleksandra predstavljao je veliki gubitak za celu Srbiju i njen narod. Nikada ne smemo zaboraviti one koji su nedužni stradali jer su se borili za našu bolju budućnost, u kojoj danas živimo i na tome smo im večno zahvalni”, rekao je ministar Ðorđević.

Ministar je prisustvovao i liturgiji u Grčkoj crkvi “Dormition”, a nakon toga sa francuskom državnom sekretarkom Ministarstva vojske Žanvijev Dariusek položio cveće na komemorativnoj ploči gde su ubijeni kralj Aleksandar i Luj Bartu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More