Dačić i Eskobar: Entoni Godfri uskoro stupa na dužnost

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC
66

Novi ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri uskoro treba da stupi na dužnost, nakon okončanja interne procedure u američkom Kongresu, kao i predstojeće posete Beogradu specijalnog predstavnika Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine ambasadora Ričarda Grenela i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan i zamenika pomoćnika državnog sekretara Metjua Palmera Beogradu.

To je danas najavio otpravnik poslova ambasade SAD u Beogradu Gabrijel Eskobar u susretu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Grenel sutra dolazi u Beogard, a Metju Palmer očekuje se sredinom meseca kada se održava Beogradski bezbednosni forum.

Tokom letošnjeg pretresa pred Spoljnopolitičkim odborom Senata, Godfri je rekao da će njegov prioritet biti normalizacija odnosa Beograda i Prištine i da će ohrabrivati obe strane da se vrate za pregovarački sto.  Kako je preneo Glas Amerike, rekao je takođe da je svestan „malignog uticaja Rusije“ i da je u strateškom interesu SAD da podrže Srbiju na evropskom putu.

Entoni Godfri, koji će na čelu Ambasade SAD u Beogradu zameniti Kajla Skota, profesionalni je diplomata gotovo četiri decenije, a prethodne četiri godine službovao je u Moskvi. Najviše vremena u dosadašnjoj karijeri proveo je baveći se pitanjima Bliskog istoka, Turske i Evroazije.

Izvor Danas
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More