Vučić, Brnabić, Rama i Zaev prošetali Novim Sadom, fotografije objavljene na Vučićevom Instagramu (FOTO, VIDEO)

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC
63

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica vlade, Ana Brnabić, priredili su sinoć u Novom Sadu večeru za premijere Severne Makedonije i Albanije, Zorana Zaeva i Edi Ramu.

Video snimak četvoro zvaničnika na večeri objavljen je na zvaničnom instagram nalogu srpskog predsednika.

 

View this post on Instagram

 

Noćna šetnja novosadskim ulicama.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Zaev i Rama doputovali su juče popodne u Beograd, odnosno Novi Sad, na inicijativu predsednika Vučića, gde će danas održan trilateralni sastanak.

“Srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi i što ne moramo da imamo tutora, da mozemo ovako, uz muziku u Novom Sadu, da se dogovaramo za bolju budućost za naše radnike, naše seljeke, pre svega za mlade ljude da ostaju u našim zemljama”, naveo je Vučić tokom šetnje sa premijerkom Anom Brnabić i gostima Zoranom Zaevim i Edi Ramom.

Oduševljenje boravkom u Novom Sadu i šetnjom sa svojim domaćinima nije krio ni Rama, koji je poručio da je “sjajno” što su u tu i što, kako je rekao, rade na unapređenju svega o čemu su razgovarali tokom brojnih razlicitih ranijih šusreta i sa evropskim prijateljima.

Zaev je u hodu poručio da je unapređenje saradnje triju država važno, jer, kako je kazao, građani to očekuju.

“Ovo zajedništvo koje prezentujemo iz Novog Sada je ono što je potrebno da uradimo – i političari i privrednici i svi ostali jer postoji ogromni kapacitet koji nije iskorišćen”, kazao je Zaev.

Na tom sastanku, kao i sinoć, glavna tema razgovora biće predlog srpskog pedsednika o ustanovljavanju “malog Šengena”.

Cilj tog predloga je bolje povezivanje tržišta žemalja regiona i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi, usluga i kapitala na tržištu koje obuhvata 20 miliona ljudi.

Dosadašnja iskustva su, naime, pokazala da kamioni sa robom na graničim prelazima između zemalja regiona čekaju duže od 20 sati.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More