Srpski ministar razgovarao sa ambasadorima nordijskih zemalja

Tema razgovora međugeneracijska solidarnost

399

BEOGRAD – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Ðorđević razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorima nordijskih zemlja o eventualnoj budućoj saradnji na planu međugeneracijske solidarnosti.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Ðorđević se sastao sa ambasadorima Norveške Arneom Bjornstadom, Finske Pertijem Ikonenom, Švedske Janom Lundinom i Danske Andersom Hougardom, a sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Prema rečima ministra Ðorđevića, komunikacija između generacija je veoma važna, mladi i stari treba da uče jedni od drugih i zajedno doprinesu zajednici.

“Želimo da unapredimo socijalnu dimenziju rada resornog ministarstva. U oblasti socijalne politike, nordijske zemlje prednjače i zbog toga smo odlučili da se obratimo upravo njima za podršku”, rekao je Ðorđević.

Ambasadori nordijskih zemalja izrazili su spremnost da podrže aktivnosti u oblasti zaštite dece i starijih građana i zahvalili ministru na ukazanom poverenju, kaže se u saopštenju.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More