Parada ponosa u Prištini: Transparenti sa natpisima na srpskom “Albanci su naša braća” (FOTO+VIDEO)

Foto/Printscreen/Video/Tviter/@BalkanInsight
255

U Prištini je danas održana treća po redu Parada ponosa pod sloganom “Za koga ti srce kuca” koja je, kako prenosi Kosovo onlajn, protekla bez inicidenata.

Učesnici su prošetali glavnom prištinskom ulicom, a između ostalog, nosili su transparente na kojima je na srpskom jeziku pisalo “Albanci su naša braća” i “Moje srce kuca za ljubav”, dodaje Glas Amerike.

Skup, koji je trajao oko dva sata, podržali su aktivisti LGBTI zajednice iz regiona, uključujući organizatore Parade ponosa u Beogradu, koji su u Prištini došli sa 15-ak aktivista.

“Uvek ćemo podržavati sve napore da Kosovo bude demokratičnije, da pomognemo razvoju ljudskih prava na Kosovu. Podršku iz Srbije će imati uvek”, rekao je Bojan Lazić iz Beograda za Kosovo onlajn.

Prisustvovali su i gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti, ambasador SAD na KiM Filip Kosnet i šefica kancelarije EU na KiM, navodi Radio kontakt plus dodajući da je Paradu ponosa obezbeđivao veliki broj pripadnika kosovske policije.

Organizatori parade su Centar za razvoj društvenih grupa (CSGD) i Centar za slobodu i ravnopravnost (CEL) sa partnerskim organizacijama, Civil Rights Defenders (CRD) i Inicijativa mladih za ljudska prava na KiM.

Organizatori smatraju da će ova parada poslužiti društvu na KiM da postane tolerantnije i prihvatljivije.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More