“Dani Srpske i Srbije u Austriji”: U Beču otvorena izložba o pripovetkama Petra Kočića- u stripu (FOTO)

Pixabay
180

U cilju saradnje sa Austrijom na polju kulture, privrede i turizma, u Beču je u toku manifestacija “Dani Srpske i Srbije” koja će trajati do 30. oktobra, a u okviru koje se održavaju brojni događaji privrednog i kulturnog karaktera.

Organizator događaja je Zajednica srpskih klubova u Beču, zajedno sa Ambasadom Srbije i privrednim predstavništvom Republike Srpske u Austriji.

U okviru manifestacije, JU Narodna i univerzitetska biblioteka RS predstavila se sjajnom izložbom “Pripovjetke Petra Kočića u stripu” i predavanjem o životu i stvaralaštvu Petra Kočića.

Publici se obratio direktor predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović, kao i direktorka Narodne i univerzitetske biblioteke RS Ljilja Petrović Zečić.

Otvaranju su pored velikog broja zvanica prisustvovali i ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić i predsednik SPKD ”Prosvjeta Austrija” Srđan Mijalković. Izložba na srpskom i nemačkom jeziku će biti poklonjena predstavništvu Republike Srpske u Austriji, objavljeno je na Fejsbuk stranici Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske.

Među gostima je bilo puno zainteresovanih Prosvjetara, a ovo je bio dobar uvod u potpisivanje Protokola o saradnji između odbora Prosvjete u Beču i Narodne i univerzitetske biblioteke RS.

Naime, u Predstavništvu Republike Srpske u Beču u prisustvu direktora predstavništva Mladena Filipovića potpisan je protokol o saradnji između odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” u Austriji i Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Sporazum su potpisali predsednik Prosvjete Srđan Mijalković i direktor biblioteke Ljilja Petrović Zečić, objavljeno je na Fejsbuk stranici SPKD Prosvjeta Austrija.

“Dani Srbije i Srpske u Austriji”: Promocija srpske kulture i privrede, predstave, izložbe, koncerti (VIDEO)

Dani Srpske i Srbije u Austriji: “Posebna pažnja na dijasporu, imamo veliki broj državljana Srbije i pripadnika srpskog naroda”

Izvor nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More