Dr Danica Grujičić: Gde god da sam živela i radila u Srbiji ili svetu uvek sam nosila rodno Užice sa sobom (FOTO)

Foto: PrintScreen/YouTube
565

Svečanom sednicom Skupštine grada Užice je obeležilo Dan Grada, a na svečanoj sednici su tim povodom dodeljenje nagrade i priznanja najzaslužnijim pojedinicima i organizacijama.

Povelja Grada Užica, najviše priznanje koje se dodeljuju za zasluge i dela koja doprinose ukupnom razvoju grada, dodeljena je arheologu Marku Popoviću, prof. dr Danica Grujičić i generalnom sekretaru predsednika Republike Srbije, Nikoli Selakoviću.

Dr Danica Grujičić, načelnica Centra za neuroonkologiju Klinike za neurohirurgiju KCS i v. d. direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, na svom Fejsbuk profilu zahvalila se na priznanju, kako kaže, uvek je najdraže kada je od rodnog Užica”.

“HVALA! Posle puno uspeha i priznanja uvek je najdraže kada je od rodnog Užica, tamo gde je sve počelo. Gde god da sam živela i radila u Srbiji ili svetu uvek sam nosila rodno Užice sa sobom. Taj grad, ljudi i to podneblje su mi stvorili karakter i mentalitet koji me prati celog života. Koliko god bude bilo u mojoj moći trudiću se da pomognem da Užice bude lepši grad pun dece.”, napisala je na Fejsbuk profilu dr Danica Grujičić.

Omiljena srpska doktorka ušla u operacionu salu i sve oduševila

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da je ovogodišnja proslava u znaku znamenitih Užičana, koji se pamte po dobrim delima i onih koje u današnje vreme svojim radom menjaju život ovog grada.

“Ugledajući se na njih vreme je da se svi menjamo i da menjamo odnos prema svom gradu, da se okupimo oko ideja koje će ga učiniti boljim. Užice može da se menja samo ako smo mi spremni da ga podržimo i oplemenimo”, istakao je Petković.

Plakete Grada dodeljene su Osnovnoj školi za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju “Miodrag V. Matić”, Društvu srpskih domaćina, Milošu Poznanoviću, Miljki Pilčević, preduzeću Divi i Miljku Markoviću. Za izuzetne rezultate nagrade grada Užica dodeljene su Igoru Topaloviću, Dragici Ojdanić, Ani Krivokući, Veljku Mijuškoviću, Goranu Bojoviću, Maji Aleksić i Slađani Mirković.

Deveti oktobar slavi se kao Dan grada u znak sećanja na taj datum 1329. godine, kada je u dubrovačkim spisima ime grada na Ðetinji prvi put pomenuto.

U ime Vlade Srbije svečanoj sednici užičkog parlamenta su prisustvovali ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je istakao da je Užice uvek prednjačilo po mnogo čemu, pa i u oblasti prosvete.

Izvor nasiusvetu.com, Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More