Nemačka: Osumnjičeni priznao ubistva, objavio rasistički manifest

Foto: Facebook / Bundespolizei, ilustracija
109

BERLIN – Stefan B, osumnjičen za ubistvo dve osobe u blizini sinagoge u nemačkom gradu Haleu, priznao je krivicu, kao i da je to delo bilo motivisano krajnje desničarskim, antisemitskim ubeđenjima, saopštilo je danas tužilaštvo.

Tužilaštvo je opisalo kako je osumnjičeni, koji je objavio rasistički i antisemitski manifest i uživo prenosio pucnjavu koja se odigrala u sredu, ubio dvoje slučajnih prolaznika pošto nije uspeo da uđe u sinagogu.

Zahvaljujući tome što je bio loš u gađanju i što je oružje bilo loše, devet osoba je tokom napada koji je trajao pola sata, ostalo nepovređeno, navelo je tužilaštvo u gradu Karlsrue.

Napad ispred sinagoge u Landsbergu, ima mrtvih

Prva žrtva je 40-godišnja žena, prolaznica koja je viknula na napadača dok je pokušavao da uđe u sinagogu.

Nekoliko minuta kasnije, napao je obližnji restoran brze hrane i ranio jednog muškarca. Potom je otišao do automobila, uzeo novo oružje, kojim je ubio povređenog muškarca, navelo je tužilaštvo.

“Neću stići na avion”, zbog pucnjave u Haleu Srpkinja sa bebom ne može u Beograd

U manifestu, 27-godišnji osumnjičeni je izrazio nameru da izvede napad na sinagogu, kao i želju da bi mogao da ubije i muslimane i napadne džamije, prenosi Rojters.

Majka osumnjičenog izjavila je za “Špigel” da je Stefan eksperimentisao sa drogama i da je to jedva preživeo, kao i da je posle toga postao druga ličnost.

Dve osobe ubijene su u pucnjavi ispred sinagoge u gradu Haleu na jevrejski praznik Jom Kipur.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More