Novosti: Podneta krivična prijava protiv predstavništva “Krio sejva” u Srbiji

Pixabay fernandozhiminaicela
109

Protiv predstavništva “Krio sejva” u Srbiji i odgovornih u ovoj banci matičnih ćelija podneta je u petak krivična prijava, potvrdio je “Novostima” advokat Rastko Petaković, koji je i razotkrio aferu sa ovom švajcarskom bankom.

Roditelji koji su “Krio sejvu” poverili matične ćelije svoje dece iz krvi pupčanika traže da se omogući pristup dokumentaciji o deci i uzorcima njihovih matičnih ćelija, koje su bez njihove saglasnosti iz “Krio sejva” prebačene u poljsku “Famikord” banku, ili su ostale među dva odsto uzoraka zarobljenih u deopima koje je koristio “Krio sejv”.

Srpske porodice traže odštetu, sprema se kolektivna tužba protiv “Krio sejva”

Iz Srbije je 12.864 porodice “poverilo matične ćelije “Krio sejvu” koji je bankrotirao posle 18 godina poslovanja. I “Krio sejv” i osnivač “Esperite NV” su u u Švajcarskoj u postupku stečaja.

Kako je srpska porodica, koja je krenula u Ameriku da leči dete od autizma, otkrila aferu sa matičnim ćelijama svetskih razmera

“Više od 300 porodica nam se javilo i sada radimo na osnivanju Udruženja kroz koje ćemo, verujemo, lakše ostvariti svoja prava prema “Krio sejvu”, kaže Petaković.

Novosti: Advokat podnosi zahtev tužilaštvu u vezi matičnih ćelija poverenih banci “Krio sejv”

Izvor Novosti
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More