Zvezdan Terzić vraćen sa aerodroma u Tivtu! Zabranjen mu ulazak u Crnu Goru

Generalni direktor Crveni zvezde izjavio je da iza svega stoji predsednik fudbalskog saveza naše zemlje Dejan Savićević.

Foto: Youtube Printscreen
200

Generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru.

Terzić je vraćen sa aerodroma u Tivtu i po dolasku u Beograd je izjavio da iza svega stoji predsednik fudbalskog saveza naše zemlje Dejan Savićević.

Razlog za ovakvu odluku crnogorskih vlasti je taj što ga sumnjiče da je učestvovao u odvraćanju reprezentativaca Crne Gore Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da igraju protiv reprezentacije Кosova.

Stojković i Ivanić su odbili da budu dio kvalifikacione utakmice sa kosovskom reprezentacijom početkom juna, a iz Fudbalskog saveza Crne Gore smatraju da je Terzić imao udela u njihovoj odluci.

Među onima koji su odbili bio je i selektor Ljubiša Tumbaković, koji je zbog toga dobio otkaz, a potom preuzeo kormilo Srbije.

“Кada su početkom juna, uoči odigravanja utakmice Crna Gora – Кosovo, dva igrača Crvene zvezde odbili da stanu mirno pred zastavom i himnom nepriznate države Кosovo, Dejan Savićević je javno optužio mene da sam ih na to nagovorio. Danas nije ni važno koliko u tome ima istine. Tada je do mene došla informacija da je Savićević tražio od najviših organa republike Crne Gore da mi se zbog toga zabrani ulazak u Crnu Goru”, izjavio je Terzić.

Dodao je i da nije verovao da su navodi ozbiljni i da će moći da uđe u zemlju.

“Do danas sam mislio da je to šala, ali evo sam se uvjerio da je istina. Danas na aerodromu u Tivtu pripadnici granične policije su mi ljubazno saopštili da mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru. Zahvalio sam im se i prvim sledećim letom se vratio u Beograd. Nisam to očekivao od Crne Gore. Crne Gore uz koju smo odrastali, Crne Gore na koju smo bili ponosni. Ono juče od šiptara je bilo očekivano, ali ovo danas od Crnogoraca je nešto na šta nemam razuman odgovor”, dodao je prvi operativac Zvezde.

Podsetimo, Savićević je izjavio da je “Terzić bacio atomsku bombu na crnogorski fudbal”.

“Bacio je atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori. Mi ćemo te bombe preživeti, ali on je jedan od glavnih aktera cele ove priče. Da li ga je bilo strah od navijača, ili od predmeta koji duži niz godina drže u fioci, predmeta koji nije okončao pred sudom u Srbiji. Strah ili ucena? Ali, treba da se živi i posle ovoga, treba da se dolazi u Crnu Goru, a ja ne znam kako će on imati obraza da se pojavi pred očima ljudi koji su mu ovde pomogli. Dokazao je ono što govore o njemu, da je nikakav čovek”, rekao je tada Savićević.

Izvor portal Analitika
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More