Medojević stupio u štrajk glađu

Foto: Youtube
418

Nebojša Medojević, poslanik Demokratskog fronta (DF) stupio je u štrajk glađu, saopštila je njegova supruga Marina Medojević.

„Zbog protivzakonitog i protivustavnog hapšenja za javno izgovorenu reč, uprkos poslaničkom imunitetu, Nebojša Medojević štrajkuje glađu od dolaska u zatvor, kazala je Marina Medojević dodajući da zbog bezbednosti, koja mu je neminovno ugrožena kao osobi koja je svoj život posvetila borbi protiv kriminala i korupcije, dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-časovnim video nadzorom“.

On je u štrajk glađu stupio od kada je smešten u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu kraj Podgorice, saopštila je njegova supruga Marina Medojević dodajući da je njen muž „kidnapovan po nalogu Višeg suda“, uz skandalozno obrazloženje da njemu nije određen pritvor, već da je stavljen u zatvor.

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor jer je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More