Vlasnik Alibabe se učlanio u Komunističku partiju

Foto: Wikipedia, ilustracija
411

Osnivač i prvi čovek Alibaba grupacije Džek Ma i zvanično je postao član Komunističke partije Kine, prenosi Klix.ba.

On je, inače, najbogatiji čovek Azije koji je finansijski „težak“ 35,8 milijardi dolara, a njegova kompanija vredi 390 milijardi dolara, piše People’s Daily.

Centralni komitet Komunističke partije Kine će mu uručiti priznanje tokom obeležavanja 40 godina od privredne reforme države i njenog otvaranja svetu.

Prema pisanju Market Watch-a, Maovo članstvo je za dosta ljudi bilo iznenađujuće jer njegova politička opredeljenost nikada nije bila javno potvrđena.

Džek Ma je do sada govorio kako s kineskom Vladom treba biti zaljubljen, ali da se s njom ne treba venčavati.

On je izjavio i da će sledeće godine odstupiti s mesta predsedavajućeg Alibaba grupacije.

„Politička pripadnost bilo kojeg člana uprave ne utiče na proces donošenja odluka u kompaniji“, poručio je portparol iz Alibabine grupacije.

Ali prema izveštaju Blumberga, veza između poslovanja i politike je sve jača u Kini.

Predsednik Kine Si Đinping je pokrenuo kampanju koja ima za cilj da osigura vodeću ulogu Komunističke partije u svim aspektima društva, što je stvorilo tenzije između interesa privatnog biznisa i države.

Kako se navodi, za privatne kompanije, posebno one veće, postalo je presudno da podržavaju Komunističku partiju i njene lidere kako bi uopšte mogle da posluju.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More