Ovo je razlog što Mišković još uvek nije „gazda“ Sava centra?

Foto: Wikipedia, ilustracija
413

BEOGRAD – Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da odluka o Sava centru čeka izmenu u rebalansu programa poslovanja, prenosi B92.

Biznismen Miroslav Mišković, zbog tih promena, praktično još uvek ne može da „dođe“ do ovog kompleksa, a bio je jedini zainteresovani ponuđač na prošlom tenderu.

„Odluka o Sava centru nije vezana za javno privatno partnerstvo, vezana je za rebalans programa poslovanja dva preduzeća – Sava centra i Puteva Beograd, gde je došlo do tehničke greške prilikom objave poslovanja pa se dodaje po jedna rečenica u oba rebalansa“, objasnio je Nikodijević za TV Prva.

Kako je istakao, za građane je najvažnije kada će biti potpisan ugovor o privatnom partnerstvu za Sava centar, a ta tema će biti drugi put na dnevnom redu Skupštine.

Sava centar već dve godine traži privatnog partnera koji bi ga renovirao i gazdovao njime.

Podseća se da je prvi tender za izbor privatnog partnera koji bi rekonstruisao ovo zdanje, dobio 49 odsto vlasništva (većinski vlasnik bi ostao Grad Beograd), ali i pravo da postavi svoj menadžment i rukovodi „Sava centrom“, Grad Beograd je raspisao još u februaru 2016.

Tada su pristigle dve „ozbiljne“ ponude: Jedna od strane Delta holdinga i druga koju je podneo konzorcijum državnih firmi koji su činili Aerodrom „Nikola Tesla“, „Beogradski sajam“ i „Energoprojekt“. Oni su prošli dva tenderska kruga, ali se na treći niko nije odazvao.

Krajem prošle godine, raspisan je i drugi tender na koji je pristigla samo ponuda „Delte“.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More