Gipsy Kings u Beogradu, kraljevi romske muzike uskoro u Sava Centru (FOTO, VIDEO)

Foto: PrintScreen/YouTUbe
519

Krajem sedamdesetih braća Andre i Nicolas Rejes, sinovi priznatog flamenko umetnika Hosea Rejesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali izuzetno cenjeni muzičari i traženi u celom svetu. Sada, Andre s desetočlanim bendom dolzi u Beograd gde će 19. februara u Sava centru izvesti najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga.

Foto: PrintScreen/YouTUbe

Gipsy Kings je francuska grupa čiji članovi su španskog porekla te pevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop i druge slične muzičke oblike kao što je katalonska rumba. “Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 nedelja na top listama te im je to donelo veliku popularnost širom Europe, Amerike i Bliskog Istoka. Na krilima svetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije – grupu Nikolasa Rejesa i Andrea Rejesa.

Andre će u Beograd doći sa cenjenim muzičarima kao što su Mario Rejes i Čiko Kastiljo koji sa njim stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom sveta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesa će vas i uz svetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi druge!

Danas je, s više od 60 miliona prodatih nosača zvukova širom sveta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcenjenijih predstavnika amenco rumbe.

Ulaznice po ceni od 2.900, 3.300, 3.600 i 3.900 dinara su u prodaji.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More