Otvoren Trg bajki: Počela tradicionalna „Beogradska zima“

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC
398

Otvaranjem Trga bajki na platou ispred Ustanove kulture Vuk Karadžić i opštine Zvezdara danas je počela tradicionalna manifestacija „Beogradska zima“.

Na Trgu bajki do 30. decembra svakodnevno će biti organizovan raznovrstan program za najmlađe, od lutkarskih predstava, opera za decu, muzičkih koncerata do prezentacija, edukativnih i ekoloških radionica i inkluzivnog programa za decu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je Trg bajki jedna od prvih manifestacija u sklopu „Beogradske zime“ koja će, kako kaže, trajati skoro dva meseca i tokom koje će od 200 različitih manifestacija i oko 500 sati programa.

„Želimo da našim sugrađanima, pre svega najmlađima, priredimo dobar novogodišnji program i doček Nove godine“, naveo je Vesić.

Najavio je da će 15. decembra biti otvoreno klizalište na Trgu Nikole Pašića koji će ove zime izgledati drugačije nego prethodnih i na kojem će se takođe odvijati raznovrstan program za najmlađe.

Vesić je rekao i da će tradicionalni Trg otvorenog srca, zbog rekonstrukcije Trga republike, biti izmeštena na početak Knez Mihailove ulice i Obilićev venac.

Kao novinu u ovogodišnjoj „Beogradskoj zimi“ najavio je Open Air Cinema, otvoreni bioskop na platou na Slaviji gde će, kako je rekao, biti prikazivani najveći filmski hitovi.

U pripremi su, kaže, i programi Dečjeg kulturnog centra, a i ove godine biće organizovana tradicionalna Ulica otvorenog srca i Božićno selo na platou ispred Hrama Svetog Save.

„Grad Beograd se potrudio da imamo još bolje novogodišnje programe nego prošle godine i da naši najlmađi sugrađani uživaju“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Vesić je najavio da će na konferenciji za medije u utorak 4. decembra biti predstavljen i trodnevni program za doček Nove godine.

„Biće to spektalukaran doček sa fantastičnim imenima“, kazao je Vesić.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More