Velika šansa za Srbiju! Ovo je efikasan način za razvoj domaćeg turizma (VIDEO)

Saradnja između ministarstava, organizacija, agencija, ali i država jedini način da domaći turizam "doživi procvat".

Foto Youtube Printscreen
176

Siti brejk putovanja su najzastupljenija zbog čega su efikasni obilasci na prvom mestu, a za to su ključni dogovori celog regiona.

Kineski turisti dođu na nekoliko dana na Balkan, obiđu Novi Sad, Beograd i Taru, nakon čega se zapute u Višegrad i dalji obilazak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zato je neophodna saradnja, jer ako već ne postoje organizovane kružne ture, potrebno je preporučiti i nametnuti turistima destinacije.

 

Kako je glasio i sam naziv ovogodišnje konferencije Turizma Srbije – “Partnerstvo za budućnost”, učesnici su se saglasili da je saradnja između ministarstava, organizacija, agencija, ali i država jedini način da domaći turizam “doživi procvat”.

“Region mora da nastupa zajedno”, rekao je direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, a sa tim se saglasila i sekretar Udruženja za turizam privredne komore Srbije Tijana Maljković, koja je rekla da je jedina šansa promocije u prekookeanskim zemljama upravo saradnja regiona.

Druga vrsta turista su oni koji izvoje mesec dana za obilazak regiona, i tada žele da vide sve. To je, takođe, nešto o čemu se mora voditi računa, jer ako nema saradnje među turističkim organizacijama, turista će jednostavno otići. Ali ako, na primer, u info-centru u Beogradu, može da dobije bar osnovne informacije o ponudi Vrnjačke banje, a tamo opet informacije o drugim mestima u Srbiji, ili regionu, turizam će konstantno napredovati.

 

Izvor B92
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More