Beč: Informativni skup za mlade ljude doseljeničkog i austrijskog porekla koji žele da rade u policiji

Pixabay/Kauki
261

Bečka policija organizuje informativni skup za mlade ljude austrijskog i doseljeničkog porekla koji se zanimaju za poziv policajca/policajke, piše dijaspora.tv.

Bečka policija u saradnji sa Magistratskim odeljenjem za Integraciju i diverzitet (MA 17 – Integration und Diversität) organizuje informativni skup pod nazivom „Wien braucht dich“ na koju su pozvani svi oni koji žele da se informišu o eventualnom zapošljavanju u bečkoj policiji.

Manifestacija se održava u sredu 23. oktobra 2019. godine sa početkom u 18:00 časova u VHS Donaustadt, Bernoullistraße 1, 1220 Wien.

Službenici policije će potencijalnim kandidatima ovom prilikom iscrpno objasniti koji su preduslovi za prijem u policijsku službu, kako se konkuriše i koliko se zarađuje.

Bečka policija je sebi postavila za cilj da u službu primi što više mladih iz doseljeničkih porodica i ovo je jedna od brojnih aktivnosti u tom pravcu.

Opis poslova

Zadaci policajca/policajke su raznovrsni, a posao vrlo dinamičan.

Uključuju zaštitu života, pružanje lične sigurnosti ljudima i zaštitu imovine, sprečavanje kaznenih dela, otkrivanje i hapšenja počinitelja kaznenih dela i drugih traženih osoba, nadzor i regulisanje prometa na javnim putevima, kontrolu prelaska državne granice, zaštitu određenih osoba i objekata, održavanje javnog reda, čuvanje sigurnosti i bezbednosti na javnim manifestacijama, sprečavanje uništavanja prirodne i životne okoline i sl. Takođe policajac/policajka učestvuje u otklanjanju posledica elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Znanja, veštine i poželjne osobine

Policajci/policajke moraju biti predani poslu, hrabri i razboriti. Moraju biti psihički stabilni, jer u opasnim situacijama moraju zadržati samokontrolu i prisebnost, kako bi mogli da uspešno izvrše zadatak. Moraju biti zdravi i u dobroj fizičkoj kondiciji i dobro poznavati zakone i propise i raditi isključivo u skladu s njima.

Redakcija portala Dijaspora TV je više puta najavljivala i predstavljala mogućnost zaposlenja u bečkoj policiji, kao i u sklopu emisije „Dijaspora uživo“, na OKTO TV i TV Pink Plus.

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More