Priština upada u sopstvenu zamku, priznaju da su u problemu

Foto/Wikipedia
425

PRIŠTINA — Predsednik Privredne komore Kosova Berat Rukići izjavio je da se nakon uvođenja carine od 100 odsto oseća nedostatak sirovina kojima su se snabdevali iz Srbije.
Rukići je na konferenciji za medije istakao da se u ovom trenutku oseća nedostatak pšenice i gvožđa i da se pokušavaju pronaći nova tržišta za snabdevanje kosovske privrede.

Predstavljajući “Indikatore kretanja u kosovskom biznisu” u trećem kvartalu ove godine, Rukići je rekao da su napravljeni intervjui u 447 kompanija različitih sektora i da je tom prilikom 46 odsto kompanija ocenilo kao zadovoljavajuće stanje u njihovom biznisu.

Prema tom istraživanju u poslednja tri meseca, zaključno sa septembrom ove godine, pokazana je veća ekonomska aktivnost.

Efekti takse koje je Kosovo uspostavilo prema robi koja se uvozi iz Srbije i BiH će se, prema Rukićiju videti u istraživanju koje će se odnositi na četvrto tromesečje i koje će biti objavljeno u januru 2019.

Rukići je najavio da će se u ponedeljak otvoriti Sajam agrobiznisa na kojem će svoje proizvode izlagati 40 kompanija, od toga 38 sa Kosova, jedna iz Albanije i jedna iz Italije.

Izvor B92 Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More