Iznenadna odluka Zorane Mihajlović: Svi se selimo!

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap
402

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će sledeće nedelje preseliti ministarstvo u Grdeličku klisuru, gde se završava deonica auto-puta na Koridoru 10.

„Završetak Koridora 10, odnosno auto-puta kroz Gdeličku klisuru, najznačniji je infrastrukturni projekat Srbije u poslednjih nekoliko decenija. Srbija će sa završenim Koridorom 10 biti mnogo drugačija od ove koja je danas. I za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog“, izjavila je Mihajlović za RTS.

Ona je naglasila da i svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.
„Činimo ogromne, nadljudske napore da do kraja godine pustimo za putnički saobraćaj auto-put kroz Grdelicu. To je želja svih nas, to je želja svih radnika i firmi koje izvode radove. I nije lako, ima problema, ne želim da krijem, ali baš zato želim i da, koliko god mogu, svu svoju snagu uložim u njihovo rešavanje kako bismo završili ovaj istorijski posao. Želim i da svi vide koliko je građevinski teška ova trasa, ali i kako impresivno izgleda sve što je do sada urađeno“, kaže Mihajlović.

Potpredsednica Mihajlović naglašava i da lično, na samom gradilištu, želi da se uveri u sigurnost i bezbednost ovog auto-puta.

„Baš zato što je reč o jednom od najtežih gradilišta u ovom delu Evrope, za mene je bezbednost svih koji budu koristili ovaj auto-put od najveće značaja. Zato želim da sa stručnjacima obiđem sve deonice u Grdelici kako bih se i lično uverila u bezbednost ove deonice. Nijedan metar auto-puta neće biti otvoren ukoliko nije 100 odsto bezbedan“, naglašava Mihajlović.

Potpredsednica Mihajlović tokom boravka na Koridoru 10 imaće sastanke sa svim izvođačima na ovoj deonici, ugostiće u Grdeličkoj klisuri delegaciju Svetske banke, sa kojom će takođe obići ovu deonicu. Mihajlovićeva će razgovarati i sa čelnicima opština sa juga Srbije koje se nalaze uz Koridor 10.

Izvor Tanjug Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More