Ambasada SAD na Kosovu: Probleme rešavati dijalogom, a ne ostavkama

Foto/Pixabay
394

PRIŠTINA – Ambasada Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu razočarana je ostavkama koje su podneli gradonačelnici četiri opština na severu kosova, piše u odgovoru ambasade prištinskoj kablovskoj televiziji K7.

U odgovoru za tu televiziju K7, ambasada SAD ocenila je da nije povoljno vreme da se donesu takve odluke i da se svaki problem treba rešiti dijalogom.
Evropska unija nije komentarisala nedavne ostavke gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka i Leposavića, a od institucija Kosova je zatražila da hitno ukinu taksu od 100 odsto koja je uvedena za robu koja se na Kosovo uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio u više navrata da će taksa biti ukinuta onda kada Srbije prizna nezavisnost Kosova.

Sutra u Prištini boravi komesar EU za proširenje i dobrosusedske politike Johanes Han a, kako je najavljeno, pitanje taksi će biti glavna tema njegovih razgovora sa predsednikom, premijerom Kosova i predsednikom parlamenta.

Izvor Infobrif Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More