Najnovije istraživanje naučnika: Proglašene najlepše žene sveta, ravne savršenstvu! (FOTO)

One imaju savršeno proporcionalno lice!

485

Manekenka Bela Hadid (23) proglašena je najlepšom ženom na svetu prema najnovijem istraživanju naučnika.

Bela je tako, prema analizama grupe naučnika koji se bave i najsitnijim detaljima, proglašena najlepšom ženom sveta sa savršeno proporcionalnim licem.

 

Proporcije njenog lica sa 94,35 posto odgovaraju “zlatnom preseku”, odnosno zlatnim proporcijama, meri koja predstavlja fizičko savršenstvo.

 

Njene oči, obrve, nos, usne, obrazi, jagodice i oblik lica skoro su savršeni prema pojmu lepote starih Grka.

Listu najlepših sastavio je hirurg Džulijan de Silva, koji je izjavio kako je njena simetrija lica najbliža savršenstvu.

“Bela je bila pobednica kada su uzeti u obzir svi parametri. Njeno lice najbliže je savršenstvu. Brada manekenke najbliža je savršenstvu, a od maksimalnih 100 odsto i savršenog oblika deli je samo 3 posto. Njena simetrija lica najbliža je savršenstvu. Bela je nova generacija supermodela i moguće je da će dominirati scenom u narednim decenijama. Njena najveća slabost je na području obrva”, rekao je doktor De Silva, jedan od naučnika koji je radio na ovom projektu.

 

Drugo mesto na ovoj listi zauzela je pevačica Bijonse, a treće glumica Amber Herd. Među deset najlepših nalaze se i Arijana Grande, Tejlor Svift, Kejt Mos, Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejti Peri i manekenka Kara Delevinj.

View this post on Instagram

Heading into Friday like..

A post shared by Amber Heard (@amberheard) on

View this post on Instagram

It’s golden, like daylight 💛

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

 

Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More