Tribina u Beču: “Dijaspora i asimilacija – značaj porodice u očuvanju nacionalnog identiteta”, gost dr Miša Đurković

Pixabay Free Photos
277

SPKD “Prosvjeta” Austrija organizuje danas, 18. oktobra, tribinu “Susreti i razgovori”, s početkom u 19 sati u Sabornom hramu Sveti Sava u Beču.

Tema tribine je “Dijaspora i asimilacija – značaj porodice u očuvanju nacionalnog identiteta”, a gost je dr Miša Đurković, sa Instituta za evropske studije u Beogradu.

Gepostet von СПКД Просвјета Аустрија am Dienstag, 1. Oktober 2019

“Tema koja je vrlo važna i tiče se ključnih pitanja očuvanja identiteta u rasejanju. Porodica je najvažniji činilac koji utiče na sprečavanje asimilacije i na pozitivnu inkluziju. Očuvanje kulture, jezika, vere i tradicije počinje i završava se upravo u porodičnom miljeu. Da zajedno saznamo nešto novo, važno i dobro. Evo poziva: „Dobro došli na predavanje. ja sam Miša Đurković. Imam četrdeset tri godina ispunjene veoma raznolikim iskustvom. Bio sam u ratu, oženjen sam, otac sam, dosta sam putovao, napisao sam desetak naučnih knjiga, doktor sam nauka, bavio sam se sportom, imam dosta prijatelja, izašla mi je prva knjiga za decu, nikog nisam prevario.”, kaže autor.

Miša Đurković je diplomirao 1971. godine,a potom i magistrirao filozofiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu gde je 2005. godine i doktorirao. Zaposlen je kao naučni saradnik na Institutu za evropske studije. Bavi se političkom i pravnom teorijom, fenomenima popularne kulture i procesima evropskih integracija. Autor je sedam knjiga i većeg broja naučnih radova.

Izvor Nasiusvetu.com
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More