Beograd: Ubistvo na Zvezdari, policija proglasila akciju “Vihor”

Foto/Tanjug/Edib Tahirović
446

BEOGRAD – Vlada Popović, zvani Vlada Pop (43), ubijen je sinoć u jednom lokalu na Zvezdari.

Zločin se dogodio oko 22 sata, a prema prvim informacijama, dvojica maskiranih napadača uletela su u lokal, a potom je jedan zapucao iz „heklera“.

„Projektili su pogodili Popovića i još jednog mladića. Ubica je ranjenog muškarca izneo ispred kafića i tu ga je „overio“, a potom sa saučesnikom pobegao sa lica mesta“, rekao je izvor za “Blic”.

Kako “Blic” saznaje, napadači su u roku od nekoliko minuta pobegli „audijem“ u nepoznatom pravcu. Policija je proglasila akciju „Vihor“ i intenzivno traga za njima.
Inače, Popović, koji je bio upravnik kazina “Havana” važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića. Sa žandarmom Vojislavom Kostićem (33) i Daliborom Đorićem (34) uhapšen je početkom 2017. godine zbog iznude i prebijanja Beograđanina koji je odbio da prihvati izmišljeni dug od 110.000 evra prema njima.

Suđenje za ovaj slučaj je u toku, a simptomatično je i to da je okrivljene branio advokat Miša Ognjanović, koji je u julu ove godine likvidiran u blizini zgrade u kojoj je živeo.

Popović se dovodio i u vezu sa škaljarskim klanom.

Ubijeni Popović kockarnicu „Havana“ držao je u prostoru u kome je nekada u hotelu „Slavija“ radila kockarnica ubijenog Branislava – Brana Šaranovića, kontroverznog crnogorskog biznismena.

Branovo ubistvo 2009. godine pokrenulo je jednu od najupečatljivijih epizoda krvne osvete u našim krajevima i rat između Slobodana Šaranovića, Branovog brata, i klana Luke Bojovića, za koji se sumnjalo da je vinovnik ubistva.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More