Čije proizvode najviše cene globalni potrošači? Na prvom mestu jedna evropska zemlja, na poslednjem Kina

Foto/Unsplash/Franki Chamaki
125

Globalni potrošači najviše cene proizvode iz Nemačke, a uglavnom su nepoverljivi prema kineskim, prema objavljenom istraživanju kompanije za javno mnjenje YouGov i univerziteta Kembridž, piše Nacionalna geografija.

Više od polovine ispitanika u 23 zemlje pozitivno je ocenilo nemačke proizvode, a samo šest odsto dodelilo im je negativnu ocenu, pokazuju rezultati internet ankete. Time je Nemačka u istraživanju osvojila 45 bodova.

Italija je zauzela drugo mesto sa 38 bodova, a u stopu je prate Velika Britanija i Francuska, obe sa po 34 boda. Japan je osvojio 33 boda i bolji je za pet bodova od Južne Koreje.

Kineske proizvode 44 odsto ispitanika je ocenilo negativno, a njih 15 odsto pozitivno. Kina se time svrstala na poslednje, 12. mesto u grupi zemalja proizvođača, s osvojenih neto 29 bodova.

Anketirani su potrošači iz zemalja i regija visokog dohotka, uključujući Evropsku uniju, SAD, Australiju i Japan, ali i onih s niskim dohotkom, poput Indije, Meksika, Kine, Nigerije i Južnoafričke Republike, prenosi Nacionalna geografija.

Izvor Nationalgeographic.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More