“Lufthanza” neće sa Slovencima: Odbili da osnuju zajedničku avio-kompaniju

Foto/Printscreen/You Tube
148

Lufthanza je po drugi put odbacila ideju slovenačke države da nakon propasti Adrija Ervejza zajedno osnuju novu kompaniju za vazdušni prevoz, nezvanično saznaje ljubljanski dnevnik Finance.

Iz Lufthanze su i pre nekoliko nedelja rekli slovenačkom ministru ekonomije Zdravku Počivalšeku da ih ne interesuje učešće u vlasništvu nove avio-kompanije, prenosi Poslovni dnevnik.

Međutim, vlada i dalje insistira na ideji o novom državnom avio-prevoznik, iako je, kako se navodi u tekstu, Adrija loše poslovala i dok je još bila u državnom vlasništvu.

U slovenačkom Društvu za upravljanje potraživanjima banaka, DTUB, koji u ime države vodi projekat mogućeg stvaranja nove avio-kompanije, strateškim destinacijama za koje žele da obezbede prevoznike smatraju Frankfurt, Minhen, Cirih, Sarajevo, Skoplje, Tiranu, možda i Beč, Kopenhagen, Amsterdam i Prištinu, navodi Poslovni.

Troškovi postupka bankrota Adrija Ervejza za sada se procenjuju na 500.000 evra, dodaje se u informaciji.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More