Crna Gora: Apelacioni sud doneo odluku u vezi Medojevića i Kneževića

Foto/Printscreen/You Tube
391

PODGORICA – Crnogorski Apelacioni sud je danas saopštio da je odbio žalbu na odluku Višeg suda o zatvaranju poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića i Milana Kneževića, te Medojević ostaje u zatvoru, a Knežević u Skupštini Crne Gore, gde je da ne bi bio uhapšen.

Ispred Apelacionog suda u Podgorici odluku o žalbi o stavljanju u pritvor njenog supruga, čekali su novinari i Marina Medojević, njegove supruga.

„Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je doneta protivustavno i protivzakonito, ja ću da protestujem ispred zgrade suda“, najavila je Marina Medojević i pozvala građane da joj se pridruže.

„Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog, nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore“, rekla je Marina Medojević.

Ona je ranije danas kazala da Medojević, koji je od petka u zatvoru kod Podgorice, štrajkuje gladju u znak protesta zbog hapšenja.
Jedan od čelnika Demokratskog fronta uhapšen je u noći između četvrtka i petka zbog odbijanja da svedoči u predmetu formiranom povodom njegove tvrdnji o primanju i davanju mita. On je poslat u zatvor gde će ostati dok se ne odazove pozivu suda za svedočenje.

Medojević je uhapšen na ulici posle sednice Skupštine i bez ukidanja poslaničkog imuniteta. Viši sud je odluku objasnio stavom da nije reč o pritvoru, već o „prinudnoj meri stavljanja u zatvor do ispunjenja građanske obaveze“ svedočenja.

Medojevićevi advokati su se žalili Apelacionom sudu zbog hapšenja, uz ocenu da je reč o „brutalnom pravnom nasilju“.

Sud je ranije naložio hapšenje i Milana Kneževića, takodje jednog od čelnika DF-a i u njegovom slučaju zbog odbijanja da svedoči.

Knežević je hapšenje izbegao odlukom da ostane u Skupštini Crne Gore, gde je od četvrtka uveče.

Izvor Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More