Ponovo sukobi u Barseloni: Građani razdvajali demonstrante i policiju

AP Photo/Emilio Morenatti)
147

U Barseloni su ponovo u subotu uveče izbili sukobi policije i učesnika protesta pokrenutih zbog presuda katalonskim separatistima.

Protesti su počeli zbog nezadovoljstva presudom Vrhovnog suda koji je u ponedeljak osudio devet lidera katalonskih separatista na zatvorske kazne.

Radikalni separatisti su se od tada svake noći sukobljavali sa policijom u Barseloni i drugim gradovima nakon mahom mirnih protesta.

AP prenosi da su i u subotu uveče izbili sukobi uprkos pokušajima pojedinih građana da to spreče, tako što će da stanu između demonstranata i policije.

Trzavica je, kako se navodi, bilo i između pristalica separatista i policije na trgu u Madridu.

(AP Photo/Emilio Morenatti)

Vlasti Barselone saopštile su da je tokom protekle nedelje u neredima tokom protesta zbog presuda katalonskim separatistima, povređeno više od 500 osoba i da je policija privela više od 150 ljudi.

Među 500 povređenih bilo je i demonstranata i pripadnika policije, prenosi Rojters.

Palili barikade i stolice kafića: Novi sukobi policije i demonstranata u Barseloni

Španski ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska saopštio je da je tokom protesta samo u petak povređen 101 policajac, a da su od početka demonstracija ozbiljno oštećena 264 policijska vozila.

Gradonačelnica Barselone Ada Kolau pozvala je raniije u subotu na smirenost nakon što su nasilni protesti ponovo prošle noći potresli drugi po veličini grad u Španiji.

Gradonačelnica Barselone pozvala na smirenost nakon demonstracija koje su potresle grad! (VIDEO)

Kolau je kazala da to ne može da se nastavi.

“Barselona to ne zaslužuje”, kazala je ona.

Kolau je dodala da je nasilje u petak bilo gore od prethodnih protesta tokom četiri dana.

Haos kod aerodroma u Barseloni, povređeno 170 ljudi (FOTO)

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More