Vučić: Nisam srećan ishodom kako ga vide Amerikanci

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC
134

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je razumeo šta je američka, a šta evropska ideja o Kosovu i Metohiji i da nije srećan zbog toga.

On je dodao da je imao dobar razgovor sa izaslanikom Bele kuće Ričardom Grenelom.

Razgovor je bio dobar i otvoren, Grenel je sposoban čovek, razumeli su se dobro, rekao je Vučić za tv Prva upitan da prokomentariše razgovor sa Ričardom Grenelom i zašto je sam pisao belešku posle razgovora.

“Nisam srećan ishodom kako ga vide Amerikanci, ne bih to komentarisao, rekao je Vučić dodajući da je zato sve zapisao u službenoj beleški.

On je istakao da je pozicija Srbije veoma teška i da se dugi niz godina borimo da ekonomski napredujemo i ne ugrozimo poziciju Srbije.

“Uspeli smo da vratimo pitanje Kosova na velika vrata, kada je kada je za mnoge to pitanje bilo završeno”, rekao je Vučić.

On je istakao da je u našoj javnosti uvek lakše biti protiv, a ne ponuditi ništa.

“Slušao sam gluposti i napade svih mogućih o razgraničenju, a nemaju pojma šta govore”, primetio je Vučić.

“Ljudima je najlakše da kažu ”mi smo protiv podele ili razgraničenja”, a ko nam je nudio? Niko nikada nam nije nudio razgraničenje, jer je za njih Kosovo celovito, nezavisno i tačka”, rekao je srpski predsednik.

To što mi Srbi sebe doživljavamo kao svetsku silu, to, kaže, pokazuje koliko smo nesvesni svoje situacije i ne razumemo da nismo sami na svetu i šta se dogodilo 99, 2010, 2011…2012…”.

“Mi smo podigli ugled zemlje u svetu i uspeli da vratimo pitanje KIM, ali nemojte da budete optimisti da su naši izgledi preveliki”, poručio je Vucicć.

On je naveo da moramo da čuvamo naš narod, bezbednost, da brinemo o njima, finansiramo zdravstvo školstvo, penzije, pomažemo kad uvedu sankcije, embargo na robu…, da se snalazimo i snabdemo ih za 48 sati. Jer to je naša briga.

“A ljude koji će da vam pričaju da je Zrce ili Ðakivica ”staro srpsko mesto”, njih pošaljite tamo. Tijanić je rekao ”Kosovo je najskuplja srpska reč, ali niko neće da živi tamo””, podsetio je Vučić i naveo da ne želi da se junači, jer je to neodgovorno.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More