Zakon stupio na snagu: Ispred radnji u Crnoj Gori danas pustoš, a na brojnim prodavnicama stoji ovaj natpis

Pixabay
159

Zakon o unutrašnjoj trgovini danas je počeo sa primenom. Vrata megamarketa Naš diskont i Laković su zatvorena a ispred njih je pustoš, a i na vratima brojnih drugih prodavnica širom grada se može videti natpis “nedeljom ne radimo”, piše portalanalitika.me.

Podsetimo, neradna nedelja propisana je izmenama Zakona o unutrašnjoj trgovini koje su usvojene 20. juna, a počele da se primenjuju u ponedeljak.

Zakonom je propisano da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i u dane državnih i drugih praznika određenim zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

Izuzetno od tog člana, nedeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i malo može se obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Takođe, trgovina na veliko i malo može se obavljati na pijacama, štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smeštenim unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaje roba za vreme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vreme javnog prikazivanja kinematografskih dela, kao i skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se prodavnice, odnosno kiosci u kojima se obavlja prodaja pretežno jedne vrste robe.

Izvor portalanalitika.me
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More