„Pusi rajot“ stižu sa performansom o Putinu, a izvode ga…

Foto: Facebook / PussyRiot, ilustracija
359

ZAGREB – Muzičko-scenski performans „Dani pobune“ (Riot Days) ruskog umetničkog kolektiva „Pusi rajot“, koji sutra gostuje u Zagrebu u sklopu programa 16. Festivala filmova o ljudskim pravima (HRFF), biće, prema najavama članova ove grupe, „intrigantan, halucinatoran multimedijalni komentar Rusije (predsednika) Vladimira Putina koji progovara o Rusiji danas i daje glas svima onima koje represivni sistem nastoji da ućutka“, prenosi Hina.

Navodi se da se ovaj projekat „temelji na knjizi Marije Maše Aljohine, članice grupe koja je postala slavna nakon što je 2012. godine učestvo

To nije knjiga memoara, već više nešto između manifesta i bajke, priča o jednoj odluci koja je bila moj izbor. Jako mi je važno da je delim sa drugima, jer nakon svakog izvođenja ljudi nam prilaze i govore kako bi i sami hteli da se na neki način aktiviraju. A upravo je to cilj i moje knjige i našeg performansa“, rekla je Aljohina.

„Dane pobune“ režirao je Jurij Muravicki, za koga Hina navodi da je „jedan od vodećih ruskih pozorišnih reditelja“, a ovaj performans premijerno je prikazan prošle godine u Kotoru, u Crnoj Gori.

Izvor Infobrif
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More