Srpski kriminal u dijaspori

Pixabay
163

Malta je postala novo utočište srpskih kriminalaca. Bave se ubistvima, trgovinom narkoticima i ucenama. Na Malti živi i radi oko 3000 naših ljudi. Najviše je lekara i medicinskog osoblja.

Gde je brojna srpska kolonija u rasejanju, tu je i srpski kriminal. Gastrabajteri su u prvo vreme bili na meti srpskim kriminalcima, koje su pljačkali i reketirali, a potom su postajali jataci kriminalaca. Tako je bilo u Frankfurtu početkom osamdesetih, u Stoholmu početkom devedesetih, u Sidneju i Beču početkom novog milenijuma, i danas na Malti.

Britanska Nacionalna agencija za borbu protiv kriminala (NCA) u svojoj proceni organizovanog kriminala na Ostrvu za 2016. godinu zaključila je da su „Srbi glavni transporteri kokaina morem, koji iz Južna Amerike i SAD ulazi u Veliku Britaniju“.

“Srpski kriminalci tesno sarađuju sa albanskim i turskim kartelima, za koje vrše transport kokaina u London. Reč je o srpskoj grupi kriminalaca, maloj po brojnosti, ali vrlo uticajnoj u britanskom podzemlju”, kaže se u izveštaju britanske Agencije NCA.

I u Nemačkoj je registrovano značajni prisustvo srpskih delinkvenata, čiji broj poslednjih godina raste. Prema policijskoj statistici lane je u Nemačkoj registrovano 7.684 građana Srbije koji su osumnjičeni sa počinjena krivična dela.

Srpski kriminalci su danas prisutni u deset zemalja sveta. Bave se uglavnom ilegalnom trgovinom drogama, pljačkama, ucenama i prostitucijom. To rade u saradnji sa crnogorskim, albanskim, vijetnamskim, kolumbijskim i američkim kriminalcima. Samo u Nemačkoj ima 20.000 kriminalaca srpskog porekla, koliko je registrovano u policiji.

Poslednjih godina kriminalci se bave i naručenim ubistvima, pa su postali poznati kao plaćene ubice. Nažalost, i mnogi Srbi poslednjih ginu i umiru u inostranstvu. Najviše ih je ubijeno tamo gde ima najviše naših iseljenika, u Austriji, Nemačkoj i SAD, ali i na malenom ostrvu Malta. Srbi su u svetskom podzemlju sve jači i sve opasniji.

Dr Marko Lopušina

Izvor Dr Marko Lopušina
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More