“Bog je uzeo mog Boleta”, Srbina stradalog u Čikagu oplakuje cela Srbija

Foto: Ilustracija
230

“Kako može ovako lepa, mirna i dobra duša da napusti svet… sa 27 godina. Da može ovakav divan osmeh i ove srećne okice neki degen zatvoriti zauvek sa svojim budalaštinama. Bog je uzeo mog Boleta, odveo ga na onaj svet. On ne pati, ali mi smo tek počeli.”

Ovo je samo jedna u moru poruka koje prijatelji pokojnog Marka Boškovića (27) ostavljaju na društvenim mrežama nakon stravične nesreće u kojoj je poginuo u noći između subote i nedelje u Klarendon Hilsu u Ilinoisu. U istom sudaru povređeno je još dvoje Srba, David i Momčilo Grujić iz, a od posledice povreda u bolnici je izdahnula i Momina devojka, Laura Uribe (26).

Mladić iz Srbije poginuo u Čikagu, na njega naleteo pljačkaš banke! Srbija skuplja novac da dopremi njegovo telo u otadžbinu (FOTO)

“U kolima su bili Marko, David, naš Moma i njegova devojka Laura. David je prošao sa lakim povredama, Laura i Marko su poginuli, a Moma ima ozbiljnu povredu vrata zbog koje ga sada drže u veštačkoj komi. Zato je na sajtu Go found me pokrenuta akcija prikupljanja novca i bilo bi dobro da svako ko može učestvuje iznosom koji je spreman da izdvoji”, objašnjava jedan Momin prijatelj za naš portal.

On još objašnjava da je Momina majka nedavno bila u Čikagu da ga poseti i da niko nije mogao ni da nasluti da će doći do ovako stravične nesreće.

O tome koliko su ovi mladi ljudi bili voljeni, govori i lavina oproštajnih poruka koja je preplavila društvene mreže. Dok jedni ne mogu da veruju da je pijani vozač naleteo na njihov automobil i unesrećio četiri porodice, drugi mole sve ljude dobre volje da učestvuju u donacijama kako bi se Markovo telo dopremilo u Srbiju, a Momi pomoglo oko troškova lečenja koji će tek uslediti.

“Bole se nikad nije ku**io. Nikad nije bacao pare. Vozio je “džetu” dok su svi ostali vozali “audije”, “mečke”, pi**e materine. Nikad ga nisam videla pijanog. Većinu puta je vozao pijane kući iz kafane da izbegnu nesreću. I onda njega neka pijana budala ubije. Ne kontam. Kako? Zašto?”, pita se potresena Boškovićeva drugarica.

Uprkos tome što je pazio na svoje najbliže ali i druge učesnike u saobraćaju, Marko Bošković, inače iz Obrenovca, stradao je nepažnjom jedne pijanice. Huan Rodeo Kruz (25) je kobne večeri, vozeći mortus pijan suprotnom stranom puta, izazvao čeoni sudar.

Prijatelji mladića iz Srbije koji je poginuo u Čikagu, na ovaj način prikupljaju novac da se telo dopremi u Srbiju

“Policajci su ispričali da su mu kola bila puna konzervi od piva, što načetih, što nenačetih. I da je imao bocu alkohola uz sebe. Novine ovde pišu da je izgledao užasno, da je bio pijan kao letva i da se navodno traži zbog neke pljačke od ranije. Ali, to ništa više nije važno. Boleta ništa ne može da vrati”, priča jedna Boškovićeva poznanica za naš portal i dodaje da će Markovoj i Mominoj porodici biti od velikog značaja da doniraju novac putem sajta Go Found Me.

Inače, u automobilu kojim je upravljao Marko bio je i njegov i Momin prijatelj David K. iz Nove Pazove, koji je prošao sa lakšim povredama i on je pušten na kućno lečenje.

Podsećanja radi, pijani vozač koji je izazvao nesreću odmah je uhapšen ali, pošto je i on zadobio povrede, najpre je prevezen u bolnicu a zatim u pritvor. Kazna na koju bi mogao biti osuđen je 28 godina zatvora.

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More