Na aukciji rasprodati predmeti Hju Hefnera po neverovatnim cenama

Foto/Printscreen/You Tube
441

LOS ANĐELES – Predmeti iz lične kolekcije osnivača “Plejboja” Hjua Hefnera, od njegove pisaće mašine do prvog broja “Plejboja” s Merilin Monro na naslovnoj strani prodati su na dvodnevnoj aukciji u Los Anđelesu.
Obožavaoci Hefnera, čoveka stalno obučenog u svileni ogrtač, koji je bio poznat po večitim žurkama u okruženju brojnih prijateljica, skupo su platili da imaju delić tog mita. Pisaća mašina na kojoj je Hefner sastavljao prvi broj “Plejboja” 1953. godine prodata je za 162.500 dolara, a njegova lična kopija prvog broja časopisa za 31.250 dolara, saopštila je aukcijska kuća Džulijen koja je organizovala prodaju.

Jedan od njegovih ogrtača, od crvene svile pravljen po meri, prodat za 41.600 dolara dok je “vijagra prsten”, od 14-okaratnog zlata u kome se skrivala mala plava pilula, prodat za 22.400 dolara.

Spisak ponuđenih predmeta bio je dug, jakne za motocikl, limuzina, džukboks, sto za bilijar iz Pljeboj dvorca, i čak njegova zvezda na Holivudskoj stazi slavnih.

Američki glumac Džim Beluši platio je 3.125 dolara da dobije kopiju scenarija epizode kultne televizijske emisije “Subotom uveče uživo” (Saturday Nihgt Live) kada je Hefner bio voditelj, 1977. godine.

Hefner koji je dao doprinos seksualnoj revoluciji Amerikanaca preko svog “erotskog” časopisa, umro je u septembru 2017. u 92. godini. Plejboj poznat u celom svetu i po svojim naslovnim stranama s golišavim ženama i svom logou zeca bio je senzacija od samog početka.

Međutim, pored svog časopisa Hefner je imao i unosnu imperiju diskoteka, televizijskih serija i modnih linija.

Prihodi od aukcijske prodaje će ići u Hefner fondaciju koja štiti građanska prava i posebno slobodu izražavanja, za šta se Hefner posebno zalagao.

Izvor B92 Beta
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More