Deca iz Srbije osvojila medalje na takmičenju iz mentalne aritmetike, u konkurenciji 2.000 mališana

Foto: PixaBay
297

Deca iz Srbije koja uče mentalnu aritmetiku osvojila su sedam medalja na internacionalnom takmičenju u Dubaiju, na kojem je učestvovalo više od 2.000 dece iz 16 zemalja sveta.

Srpski tim, u kojem je bilo osmoro dece iz edukativnih centara iz Beograda, Inđije, Zaječara i Niša, koji uče mentalnu aritmetiku po indijskoj metodi “BrainObrain”, osvojio je dva trofeja, dve zlatne i tri srebrne metalje, navodi se u saopštenju.

Ekipu koja je proslavila ime Srbije na tom međunarodnom takmičenju čine: Anja Jojić (zlatna medalja, Beograd, Vidikovac), Andrija Grujučić (srebrna medalja, Beograd, Vidikovac), Katarina Birčanin (srebrna medalja, Beograd, Voždovac), Nenad Dimitrijević (trofej, Inđija) Andrej Jovanović (trofej, Niš), Mihajlo Stanojević (zlatna medalja, Zaječar) i Teodora Bogdanović (srebrna medalja, Niš).

Male mentalne aritmetičare su za takmičenje u Dubaiju spremali edukatori Jelena Nikolić iz Niša, Blagoja Ilieski i Katarina Stojanović iz Beograda.

“BrainObrain” je, kako se navodi u saopštenju, liderska dečija obrazovna platforma koja je tokom 16 godina sa uspehom transformisala više od dva miliona dece širom sveta.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More