Obilazak muzeja porodice Karađorđević, jedinstvena prilika za mlade iz regiona

Foto: Ilustracija
153

BEOGRAD – Atlantski Savet Srbije organizuje od 27. do 30. oktobra za mlade iz regiona radionicu pod nazivom Regional Youth Outreać, a reč je o produbljivanju saradnje i prijateljskih odnosa između mladih predstavnika Atlantskih Saveta iz regiona (YATA).

Pored Srbije kao domaćina, biće i mladi iz Bugarske, Rumunije, Mađarske, Albanije, Slovenije i Italije, navedeno je u saopštenju Atlantskog saveta.

Na radionicama će se govoriti o temama poput sajber-bezbednosti i borbe protiv dezinformacija (fake news), ali i o bezbednosnim izazovima vezanim za migrantsku krizu s kojima će nas upoznati mladi iz Italije, pa sve do rešavanja spora oko granice Hrvatske i Slovenije, o čemu će govoriti mladi Slovenci.

U saopštenju se navodi da će radionice biti i prilika za upoznavanje sa radom mladih u Rumuniji i Mađarskoj kao i razmenu iskustava i znanja o tekućim ili mogućim problemima i njihovim rešenjima.

Zahvaljujući podršci ambasade SAD u Beogradu, pored učešća u radionici i druženja, mladi iz regiona imaće priliku i da posete Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i upoznaju se sa radom i istorijom te značajne institucije, kao i da obiđu muzej porodice Karađorđević u Topoli i vinski podrum.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More