“Pobednik” se i dalje vidi na Kalemegdanu, ali na jedan neobičan način (FOTO)

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC
225

Beogradski “Pobednik” vraćen je na postolje, ali samo u vidu grafike, da podseća Beograđane na svoje mesto na Kalemegdanu.

“Delimo sa vama malo večernje atmosfere sa gradilišta. Montiran je privremeni zastor za skelu sa vizualizacijom stuba i skulpture”, navedeno je na Tviter profilu “Pobednika”.

Podsećamo, simbol Beograda je, nakon što je 91 godinu “čuvao” prestonicu, 10. oktobra sajlama skinut sa stuba na kom je stajao i odnesen na restauraciju u atelje vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevo.

Otkriveno značenje tajnovitog postamenta na “Pobedniku”

Spomenik se “borio” sa nizom problema, poput pukotina, prodora vode i rupama od gelera, u njemu se nalazio i osinjak, a ptica koju drži u ruci nije dobro pričvršćena za ostatak skulpture i postojala je ozbiljna opasnost da se obruši.

“Kameno postolje krije tajnu”: Sređivali postament na “Pobedniku”, pa otkrili kamen na kojem OVO piše (FOTO, VIDEO)

Prema planovima, restauracija figure trebalo bi da traje četiri meseca, a pravi povratak na Beogradsku tvrđavu zakazan je za sredinu februara.

Nije prvi put da “Pobednik” iznenadi, decenijama unazad krio mnoge tajne

Izvor Blic
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More