Han otkrio sa kojom porukom ide u Prištinu

Foto/Tanjug/Dimitrije Goll
396

BEOGRAD – Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i evropskog komesara Johanesa Hana završen je u Beogradu nešto posle 13.00 sati.

Oni su razgovarali oko 2 sata, a procenjuje se da je glavna tema razgovora bila odluka Prištine o taksama na robu iz Srbije, čime je prekršila i SPP i CEFTA sporazum, kao i odbijanje Prištine da uvaži zahtev Brisela da tu meru povuče.
Evropski komesar Johanes Han je nakon sastanka na društvenoj mreži Tviter napisao da će danas sagovornike u Prištini pozvati da odblokiraju regionalnu saradnju i trgovinu i ukazati da je potrebno što pre se vratiti dijalogu.

„Dobar sastanak sa predsednikom Srbije u Beogradu, gde smo razgovarali o uvođenju taksi na robu iz Srbije i BiH od strane Kosova, što predstavlja kršenje Cefta i REA (regionalna ekonomska zona) i regoinalne saradnje. Složili smo se da je hitno potreba deeskalacije“, napisao je još Han.

Predsednik Vučić je ispratio Hana iz zdanja na Andrićevom vencu, nekoliko minuta su još popričali i prijateljski se pozdravili. Inače, Hanov susret s predsednikom Vučićem nije zvanično najavljen.

Izvor Tanjug Infobrif.rs
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More