Predstavljen zbornik o srpsko-francuskim književnim vezama

Foto/Tanjug/Jaroslav Pap
97

Zbornik “Srpsko-francuske književne i kulturne veze u evropskom kontekstu” predstavljen je u Matici srpskoj, a ministar kulture i informisanja Vladana Vukosavljević ocenio je to kao izuzetno važan događaj za kulturu.

“Matica srpska na doličan način obavlja svoju kulturološku i naučnu misiju, u saradnji sa ministarstvom kulture i informisanja. Mi smo u okviru naših redovnih i vanrednih finansijskih davanja opredelili oko četiri miliona dinara za projekat međunarodna saradnja Matice srpske, a deo rezultata tog projekta videli smo danas”, rekao je ministar.

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić rekao je da je ta ustanova pre četiri godine uvela niz naučno istraživaćkih projekata, ciji je osnovni zadatak da osvetli odnose srpske književnosti, nauke i kulture sa drugim književnostima, kulturama.

“To činimo iz jedne strateške opredeljenosti da, ne samo da radimo na učvršćivanju identiteta srpske kulture, nego i razmatramo koje su sve dinamički elementi koji čine da uticajem drugih kultura se identitet menja, ali i da ostaje isti”, rekao je Stanić i izrazio zahvalnost Ministarstvu kulture što je prepoznalo planove Matice srpske.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More