Akcije kompanije za kosmički turizam prvi put na Njujorškoj berzi

Foto/Printscreen/You Tube
185

Kompanija za kosmički turizam Virdžin Galaktik (Virgin Galactic), britanskog milijardera Ričarda Bransona, izašla je danas na Njujoršku berzu, postavši tako prva kompanija za svemirske letove koja je debitovala na berzi.

Akcije su počele trgovanje po ceni od 12,01 dolara, prenosi agencija Rojters.

Ovaj potez je usledio nakon spajanja Viržin Galaktika, koji je u Bransonovom vlasništvu, sa kompanijom Soušal kepital hedozofia (Social Capital Hedosophia), koja je uložila 800 miliona dolara za 49-procentni udeo u Virdžin Galaktiku.

“Izlazak kompanije na tržište kapitala otvoriće prostor za još više investitora, što će zauzvrat otvoriti prostor hiljadama novih astronauta”, izjavio je nedavno Branson, koji sa udelom od 51 odsto zadržava kontrolu nad tom kompanijom.

Na stotine ljudi iz 60 zemalja sveta, uključujući glumca Leonarda Dikaprija i pop zvezdu DŽastina Bibera, platili su ili položili depozit za putovanje u svemir letelicom Virdžin Galaktika.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More