Vučić: “Hašime, Federika najviše voli sa tobom da se ljubi” (VIDEO)

PREDSEDNISTVO SRBIJE
150

Konstataciju predsednika Aleksandra Vučića da su na večeri sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini lideri Zapadnog Balkana pokazali spremnost za jaču međusobnu saradnju, najavila je, čini se, i atmosfera pred početak večere u Briselu.

Kako se vidi na snimku koji je objavljen na Jutjub kanalu predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, susret lidera regiona bio je opušten, a nisu izostale ni šale.

Jedna je bila usmerena prema Hašimu Tačiju, koji se sa kolegama iz regiona pozdravljao na srpskom jeziku.

Predsednik Vučić se na račun Mogerini i Tačija našalio i “prozvao” ih zbog poljubaca koje su razmenili:

“Hašime, Federika najviše voli sa tobom da se ljubi”.

Tači ga je razumeo, što se videlo po njegovoj reakciji, koju je Vučić prokomentarisao, uz smeh: “Vidi kako se pravi da ne razume srpski, priča srpski ko…”

Vučić:Situacija oko dijaloga teža nego što izgleda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć u Briselu da je situacija oko dijaloga Beograda i Prištine mnogo teža nego što izgleda.

Vučić je, nakon zajedničke večere lidera Zapadnog Balkana i odlazeće visoke predstavnice EU Federike Mogerini, upitan da li je na tom sastanku razgovarao o nastavku dijaloga sa Prištinom, rekao da jeste, ali nije želeo da iznosi detalje razgovora.

„Jesmo razgovarali, ali ne želim da koristim priliku da iznosim šta sam rekao. Ono što sam govorio nije bilo prijatno za sve. Ne želim da stičem političke poene. Moj posao je da brinem o miru i stabilnosti i zato neću da govorim o detaljima“, kazao je on.

Na dodatno pitanje kada je moguće voditi dijaloga imajući u vidu aktuelnu situaciju, Vučić je odgovorio da je situacija „teška, mnogo teža nego što izgleda“.

Naglasio je da mu je to najveća briga.

Što se ekonomije tiče, kaže napredujemo dobro.

Rekao je da  očekuje preliminarnu procenu prema kojoj je rast u trećem kvartalu bio 4,1 odsto, a u četvrtom očekuje rast od 4,3 procenata.

„Jedino me brine da sačuvamo mir i stabinost“, zaključio je Vučić.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More