Holivudski glumac Džek Dimić s monodramom “Oj, živote” gostuje u Beogradu

Printscreen RTS.RS
165

Monodrama “Oj, živote”, koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Džek Dimić, biće izvedena pred beogradskom publikom, prvi put na sceni Galerije Polet 3. i 6. novembra.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem.

Džek Dimić: Voleo bih da otvorim svoju akademiju u Beogradu i da prenesem budućim glumcima sa naših prostora ono što sam naučio

Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Džek Dimić govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće.

Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća.

Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.

Džek Dimić diplomirao je glumu na čuvenom Lee Strasberg Institutu u Njujorku, u klasi Majkla Margote.

Poznat je po zapaženim ulogama u serijama “Law & order”, “CSI”, BURN NOTICE, “The Blacklist”, “Elementary”…

Na našim prostorima igrao je epizodne uloge u filmovima: “Turneja” Gorana Markovića, “Travelator” Dušana Milića, “Srpski ožiljci” Vladimira Rajčića, “Neke druge priče” Ane Marije Roši.

Imao je ulogu i u seriji “Državni službenik” Predraga Gage Antonijevića, a planiran je i angažman u domaćem filmu “Ključ” Marka Šopića u kome mu je poverena uloga glavnog negativca, italjanskog kardinala Randaca.

Džek Dimić: Često dolazim ovde i još uvek maštam za rodnom grudom i ljudima koje sam ovde ostavio

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More