Uskoro: Pariz u Beogradu

Foto: Wikimedia Commons
266

Pod sloganom “10 godina prijateljstva u akciji”, Francuska nedelja u Beogradu održava se od 20. do 27. novembra 2019. na nekoliko prestoničkih lokacija. Manifestaciju, koju organizuje Francusko-srpska privredna komora, čini niz kulturnih, edukativnih i poslovnih dešavanja za sve ljubitelje francuske kulture. Istovremeno, cilj manifestacije je promocija francuskog biznisa u Srbiji.

Tradicionalno, Francuska nedelja se vezuje za treći četvrtak u novembru, kada se širom Francuske u restoranima i kafićima dočekuje Novi Božole, mlado francusko vino koje se pušta u prodaju odmah nakon fermentisanja.

I ove godine u Beogradu će biti organizovan bogat program, uz vrhunska francuska vina i kulinarske specijalitete, te francuske brendove i kompanije, ali i digitalne trendove.

Otvaranje manifestacije, nazvano ” Veče Novog Božolea”, biće 20. novembra u Klubu “Promenada” (Karađorđeva 2-4, Beograd).

“Francusku nedelju svečano ćemo otvoriti na žurci povodom dočeka Novog Božolea, mladog francuskog vina, u prisustvu brojnih istaknutih zvanica, diplomata, partnera, naših članova i prijatelja. Prošlogodišnje veče Novog Božolea okupilo je više od 400 zvanica”, saopšteno je iz Francusko-srpske privredne komore.

Takođe, tokom održavanja manifestacije svakog dana 24 sata, cele nedelje, svim zainteresovanima biće dostupan na internetu Onlajn sajam zapošljavanja. Reč je o virtuelnom predstavljanju brojnih francuskih i preduzeća u Srbiji. Svi posetioci biće u mogućnosti da “obiđu” svaki od virtuelnih štandova kompanija, da pregledaju i apliciraju na oglase za posao ili stručnu praksu.

Događaj ” Bonžur Franse” planiran je za 23.novembar (Knez Mihajlova 54) i ima za cilj da prikaže umetnost življenja na francuski način, da predstavi francuske brendove kao i proizvode inspirisane Francuskom iz različitih sektora poput mode, kozmetike, dekoracije, vina i gastronomije.

Konferencija “Inovativna mobilnost koju pokreće Erbas” planirana je za 25. novembar u Ambasadi Francuske (Pariska 11). Konferencija ima za cilj da predstavi francusku ekspertizu u sektoru mobilnosti kroz najsavremenije projekte kompanija koje će o tome svedočiti. Ovom prilikom biće objavljena i specijalna publikacija: Francusko prisustvo u sektoru transporta u Srbiji : uspesi i perspektive

Za ljubitelje francuske gastronomije “Pekarska radionica” je predviđena za 26. novembar (ul. Milutina Milankovića11b) i organizuje se u saradnji sa kompanijom Lesaffre za odabrane članice i druge zvanice Francusko-srpske privredne komore, koji žele da otkriju umetnost francuskog kulinarstva.

R.Lončar

Izvor Naši u svetu
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More