Tragedija na srpskom gradilištu, poginula dva mlada radnika iz Turske

FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL
198

ČORTANOVCI – Dvojica radnika, turskih državljana, stari 24 i 25 godina, poginuli su jutros oko osam sati, na gradilištu u Čortanovcima.

Oni su prethodna četiri meseca radili na izgradnji pruge Beograd – Novi Sad.

Dvojica radnika pala su sa visine od 20 metara, dok su bili u korpi, koju je držala dizalica. Uzrok nesreće još nije poznat, niti šta je doprinelo da korpa s te visine padne.

Nezvanično, od radnika na gradilištu, saznajemo da su oni preko motorole čuli zapomaganje dvojice kolege. Odmah su otrčali na to mesto, ali su dvojica radnika već pali. Takođe nezvanično, saznajemo da su dvojica poginulih bili braća.

Oko podneva na gradilište i mesto nesreće stigli su njihovi ostali rođaci, koji su, takođe, radnici na ovom gradilištu u Čortanovcima.

Na lice mesta stigle su dve ekipe hitne pomoći iz Inđije i jedna iz Novog Sada, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

Na mesto nesreće izašao je i dežurni javni tužilac, kao i inspektor iz inspekcije zaštite na radu, a policija je obavila uviđaj.

Još nije poznato šta je nadležna inspekcija utvrdila, odosno da li je bilo bezbednosnih propusta na gradilištu.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More