Palmer: Srbija nikada neće ući u EU bez priznavanja Kosova

Foto/Printscreen/You Tube
98

Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju bez priznavanja Kosova, poručio je danas specijalni izaslanik Stejt departmenta za zapadni Balkan Metju Palmer u Prištini, preneli su prištinski mediji, Ljajmi i Klan Kosova.

Palmer je u obraćanju studentima u Nacionalnoj biblioteci u Prištini rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić zna da Srbija nikada neće ući u EU bez rešenja problema sa Kosovom.

On je rekao i da se Kosovo ne može izostaviti iz trajnog rešenja na Balkanu, i naglasio da rešavanje “odnosa Kosova i Srbije” ostaje strateški prioritet SAD, prenose prištinski mediji.

Specijalni predstavnik je rekao i da njegova država podstiče novu kosovsku vladu da ojača plan dijaloga sa Srbijom.

“Bilo koji korak koji se preduzme nakon normalizacije biće lakši. Otvaraju se mogućnosti za radna mesta. Kada bude formirana nova vlada, moraće da oživi pregovore. Ne vidimo integraciju vaše zemlje bez pomirenja sa Srbijom. Zaslužujete NATO, EU, UN, zaslužujete da ne budete iza SAD, nego rame uz rame sa nama. Takva je budućnost kroz dijalog, jer status-kvo nije dovoljan”, istakao je Palmer.

On je rekao da bi Srbija trebalo da zaustavi kampanju za povlačenje priznanja Kosova.

Izvor Tanjug
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More