Predstava “Aveti” u “Akzent teatru” u Beču

youtube printscreen rtv šumadija
115

Pozorišna predstava “AVETI” biće odigrana u Akzent teatru u Beču, u nedelju 17. novembra 2019. godine, sa početkom u 19:30 časova, piše dijaspora.tv.

Pozorišna predstava “Aveti”, po istoimenoj drami Henrika Ibzena, je komad o instituciji braka, o palanci, kao i o poziciji žene u građanskom društvu, žene koja je i dalje potlačena. ”Aveti” predstavljaju pokušaj prebacivanja antičke grčke tragedije u građanski salon koji postaje novo središte društvenih sukoba i problema, koji više nisu posledica „igre bogova“ nego duboko korumpiranog, licemernog i malograđanskog društva.

Pozorišna predstava “Aveti” pokazuje savremene nedostatke društva preispitujući našu odgovrnost za njih. Bez laži, bez glumačkih, rediteljskih i spisateljskih „bravura“ koje su same sebi poenta, bez stvaranja spektakla, ova je predstava o nama, našem društvu i našoj odgovornosti. Predstava je postavljena u minimalističkom salonu u kome se tokom jednog dana rešavaju pitanja vezana za prošlost i budućnost ljudi iz (naše) građanske klase koja je mnogo htela, a malo postigla.

Gospođa Alving, koju igra Mirjana Karanović, želi da završi sa svojim dosadašnjim životom i svim užasom koji je tokom njega proživela. Ali taj život ima „konkretne posledice“ sa kojima sad i ona i Osvald i Pastor i Regina i Engstrand moraju da se suoče. Tu nema ničega što će promeniti sudbinu čovečanstva, umiriti bogove ili ispraviti istorijske nepravde. To su samo životi koji moraju da se žive i emocije koje moraju da se osete. To je vatra koja mora da gori, vatra zbog koje su oni prikazani tako kako su prikazani, i vatra zbog koje se reditelj, svi glumci ove predstave i cela njena ekipa bave pozorištem.

Podržane odličnim kritikama, kao i aplauzima beogradske publike, „Aveti“ se predstavljaju kao komad koji od 1881. godine, kada je napisan, nimalo nije izgubio na svom kvalitetu i univerzalnosti.

Igraju:
Mirjana Karanović
Branko Cvejić
Slobodan Beštić
Milan Marić / Marko Grabež
Jovana Gavrilović

Pisac: Henrik Ibzen
Režija: Andrej Nosov

Ulaznice po ceni od 20€ i 25 € možete kupiti na blagajni ili onlajn na zvaničnoj stranici Akzent teatra – Pozorišna predstava Aveti.

Datum: 17. novembar 2019.
Vreme: 19:30h
Mesto: Akzent Theater
Adresa: Theresianumgasse 18, 1040 Wien

Organizator: Srpski kulturni forum

Izvor dijaspora.tv
Takođe će vam se svideti

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More